Du har vel hørt om begrepet ‘pengetynere’? Da vet du kanskje hva denne artikkelen skal handle om, for at det finnes utgifter som ‘stjeler’ pengene våre i hverdagen vår er det ingen tvil om, og disse kan faktisk føre til at man i enkelte tilfeller må søke om ekstern finansiering for å klare med dem.

Det er dyrt å leve, og at det har blitt slik kan vi nok takke den oljesmurte økonomien for. Vi har tillagt oss luksusvaner som mennesker i andre deler av verden knapt bare kan drømme om, men så lenge det ikke blir en stemningsendring omkring dette så vil galskapen bare fortsette.

Vi har spesielt tre pengetynere i Norge som gjør virkelig gjør sitt for å slanke lommeboken, og den aller første av disse er den fryktede tannlegen! Har du noengang vært hos tannlegen i voksen alder for å fikse tennene dine? Man tror knapt sine egne øyne når man blir presentert regningen som fremlegges av denne sadisten, og for to nye fortenner må du faktisk regne med å punge ut langt over 10.000 kroner! Hva i alle dager er egentlig dette! Det er jo på grensen til kriminelt, og den stakkaren som må betale for dette gildet risikerer å måtte cashe inn sparefondet sitt for å få gebisset såpass justert at man ser normal ut.

Den andre pengetyneren er den helv…. bilen! Å bruke penger på denne føles for meg som å kaste penger direkte ut av vinduet – selv om det er en utgift som er nødvendig. Bil gir meg ingen glede for å si det slik, og å måtte betale 300 kroner literen for motorolje er så sinnsykt at det knapt finnes ord. Da har jeg ennå ikke nevnt servicene som skal gjennomføres…. eller de nye vinter- og sommerdekkene.

Og la meg ikke engang begynne å snakke om innkjøp av klær! Skal du ha deg en bukse som ser pen ut, så er det ut med tusenlappen – tvert! Dette er galskap, folkens. Galskap!