Tre pengetynere

Posted by admin on February 23, 2016
Uncategorized

Du har vel hørt om begrepet ‘pengetynere’? Da vet du kanskje hva denne artikkelen skal handle om, for at det finnes utgifter som ‘stjeler’ pengene våre i hverdagen vår er det ingen tvil om, og disse kan faktisk føre til at man i enkelte tilfeller må søke om ekstern finansiering for å klare med dem.

Det er dyrt å leve, og at det har blitt slik kan vi nok takke den oljesmurte økonomien for. Vi har tillagt oss luksusvaner som mennesker i andre deler av verden knapt bare kan drømme om, men så lenge det ikke blir en stemningsendring omkring dette så vil galskapen bare fortsette.

Vi har spesielt tre pengetynere i Norge som gjør virkelig gjør sitt for å slanke lommeboken, og den aller første av disse er den fryktede tannlegen! Har du noengang vært hos tannlegen i voksen alder for å fikse tennene dine? Man tror knapt sine egne øyne når man blir presentert regningen som fremlegges av denne sadisten, og for to nye fortenner må du faktisk regne med å punge ut langt over 10.000 kroner! Hva i alle dager er egentlig dette! Det er jo på grensen til kriminelt, og den stakkaren som må betale for dette gildet risikerer å måtte cashe inn sparefondet sitt for å få gebisset såpass justert at man ser normal ut.

Den andre pengetyneren er den helv…. bilen! Å bruke penger på denne føles for meg som å kaste penger direkte ut av vinduet – selv om det er en utgift som er nødvendig. Bil gir meg ingen glede for å si det slik, og å måtte betale 300 kroner literen for motorolje er så sinnsykt at det knapt finnes ord. Da har jeg ennå ikke nevnt servicene som skal gjennomføres…. eller de nye vinter- og sommerdekkene.

Og la meg ikke engang begynne å snakke om innkjøp av klær! Skal du ha deg en bukse som ser pen ut, så er det ut med tusenlappen – tvert! Dette er galskap, folkens. Galskap!