Som trader, og da spesielt innenfor cfd handel, er det muligheter til å sko seg på både oppgang og nedgang i markedene, og det er det mange som vet å utnytte seg av. Spesielt utfordrende og spennende er naturligvis valutahandelen og her er det ekstra mange muligheter som man kan benytte seg av!

Den globale finansvirkeligheten er uendelig stor og byr som sagt på endeløse muligheter for den som ønsker å tjene seg raske penger. Å ønske seg er imidlertid én ting, mens det å faktisk få det til er noe annet. Mulighetene ligger i alle fall der, og så er det de med størst kunnskap som vil kunne dra mest nytte av fruktfatet som står der så fristende.

Som sagt er det i valutahandelen det virkelig er spennende, og det er mange årsaker til akkurat dét. Hele tiden og over hele verden foregår det ting som påvirker valutaprisene og som sørger for at den ene valutaen styrker seg i forhold til den andre. Å plukke ut de gode objektene kan derfor være svært utfordrende og det er altså ingen enkel kunst!

Vi har oljeprisen som er viktig for mange lands valutaer, og i tillegg har vi de mange rentemøtene som avholdes hver eneste måte – og disse er virkelig viktige. Her er det vektig av ord og sentralbankenes handlinger utifra det som er forventet som vil kunne gi sjokkartede utslag på et valutapar.

Sistnevnte så vi senest på onsdagen da Fed i USA valgte å holde rentene uendret og som med sine uttalelser var med på å sende den amerikanske dollaren i en bratt utforbakke. De som klarte å forutse dette og posisjonere seg kjapt gjorde det meget bra, og dette var det mange som klarte.

Kort fortalt: skal du holde på med denne formen for handel er det ekstremt viktig at du har et øye på markedet til enhver tid samt at du åpner posisjonene på akkurat riktig tidspunkt!