Som en stor tilhenger av tips og trisk, så må jeg naturligvis bare nevne dette som omhandler refinansiering. Det er rett og slett så økonomisk gunstig at det nesten er for dumt å la være!

Som de andre artiklene skal også denne være kort og informativ, så derfor er det bare å kaste seg over emnet.

refinansiering

Altså: refinansiering er noe som mange hørt men hvor kunnskapen kanskje ikke alltid står i stil. Det handler kort og godt om å fjerne den gamle, dyre og irriterende gjelden som ligger og murrer i bakhodet ditt. Dyr gjeld vil man jo naturligvis ikke ha, og derfor bør man kvitte seg med den så fort som mulig.

‘Naturligvis’, sier du kanskje, ‘men det er jo ikke bare å betale ned gjelden!’ Det aller beste er selvsagt å innfri gjelden ved å rett og slett betale det ned, men det er i de tilfellene hvor dette ikke lar seg gjøre refinansieringen kommer inn i bildet.

Du må her gjøre det nest beste valget og det er å betale ned den gamle, dyre og irriterende gjelden med en ny gjeld som ikke er fullt så dyr. Enkelt hva? Søk om et nytt lån som har bedre betingelser enn det du har på det gamle lånet ditt. Du får deretter det nye lånet og bruker det til å innfri det gamle. Du har da fjernet dyr gjeld og erstattet den med en gjeld som er billigere. Dette vil du spare penger på hver måned, og du har da råd til å f.eks. sette disse pengene inn på en sparekonto eller i et fond.

Enkelt!