Å gå til tannlegen er noe jeg gjør med den aller største motstand, og det er flere grunner til det. Så lenge jeg ikke har vondt i munnen ser jeg ingen grunn til å besøke denne sadisten av egen fri vilje. Når jeg først er nødt til å gjøre det, og da mener jeg virkelig nødt, da koster det jo skjorta og ræva, som vi sier på godt norsk.

Hvorfor er det slik? Hvorfor skal tannlegen være så skammelig dyr i forhold til for eksempel et besøk hos legen? Det irriterer meg grenseløst og jeg vet at det ikke er noe som helst i veien for at regningen etter et slikt ‘besøk’ kan komme opp i det femsifrede – lett! Og akkurat det gjør meg fly forbannet! Skal det virkelig være slik at jeg må dra mitt kredittkort for å klare å betale for denne ‘herligheten’?

Er det virkelig slik det skal være? Jeg synes rett og slett at det er fantastisk sinnsykt at det skal være slik. At vanlige nordmenn skal måtte nærmest tømme bufferkontoen sin for å få råd til dette spetakkelet av en tjeneste. Er du så uheldig å biter i en plommestein og en tann knekker så er dette nærmest synonymt med økonomisk ruin. Jodu, dette er herlige greier må jeg få lov til å si. Dette hadde vært noe å gått til valg på! Tannlegebehandling med en makspris på 2500 kroner – det hadde jeg akseptert. Men ettersom behandlingen er så kostbar så hadde det vel kostet AS Norge milliardbeløp hvert eneste år, så jeg skjønner jo naturligvis den siden av saken også. Det er bare så fryktelig dyrt.