Du skal nå få et veldig enkelt sparetips som du kan bruke i de aller fleste sammenhenger, og dette gjelder alt fra søking om lån og til handling av mat. Du må sammenligne, sammenligne, sammenligne!

Å sammenligne er nøkkelen til en bedre økonomi og det betyr kort og godt at det er penger å spare på å velge det billigste alternativet. Du kjøper ikke den dyreste bilen du er ute etter? Du sammenligner gjerne litt rundt om på Finn.no eller andre markedsplasser før du slår til på det beste tilbudet. Du kjøper ikke et fotoapparat i én butikk når du kan spare 500 kroner på å kjøpe det i en annen butikk?

Hvorfor gjør du ikke det samme når du skal søke om et forbrukslån? Hvorfor ikke skaffe deg en oversikt over aktørene og sende inn en søknad til alle? Det tar litt tid, ja, men når det er snakk om at man kan tjene tusenvis av kroner i året på det er det vel verdt det? Husk at alle banker vurderer en kunde forskjellig og at dette vil kunne gi seg utslag i hvor lave renter du kan få, og dermed også utslag i hvor høye månedlige kostnader du kan ende opp med.

Dette er i grunn enkel matematikk og når sant skal sies taper du ikke så mye tid på det. Husk at det aller meste av behandlingen foregår elektronisk i dag og at man derfor som regel kan signere papirene med Bank-ID, og dermed slipper postgang. Når man i tillegg vet at det ikke er bindende å søke om et lån så er det rett og slett uklokt og uøkonomisk å ikke ville benytte seg av muligheten man faktisk har til å sammenligne tilbudene fra bankene.

Så dagens tips enten det er kjøp av sykkel eller forespørsel om lån er altså å benytte seg av sjansen man har til å sammenligne alternativene!