For kort tid siden publiserte vi en artikkel her på siden som omhandlet at man kan bruke kredittkortet til alt mulig, og når vi mener alt mulig så er det faktisk alt mulig!

Det er kort og godt et svært undervurdert betalingshjelpemiddel som sørger for at du som forbruker er sikret mot alle eventualiteter – inkludert svindel og konkurser. Men når man skal finne det riktige korter er det fort gjort å gå seg vill i jungelen av forskjellige alternativer, og det er derfor viktig at man har tungen rett i munnen. Hva man har behov for personlig skal være førende for hvilket kort man velger.

Å gå etter det kortet som har den laveste renten er i utgangspunktet feil, og årsaken til det er at man uansett aldri skal betale ned kredittkortgjeld over tid. Man skal innfri alt man er skyldig før den rentefrie perioden er over, og dette er en viktig tommelfingerregel å følge. Dette er enkel matematikk, og noe som alle burde legge seg på minne med det samme.

Hvis du blir sittende med stor kredittkortgjeld har du enkelt og greit bare en ting å gjøre, og det er å søke om refinansiering. En refinansiering innebærer at du søker om et lån som du bruker til å betale ned kredittkortgjelden med. Meningen med dette er naturligvis at du skal ha den laveste mulige renten slik at du kommer så billig som mulig unna det.

Men tilbake til kredittkortet og dét å klare å finne det rette. Identifiser dine behov og hvis du ønsker å bruke kredittkortet aktivt til å spare penger så har du flere alternativer å velge mellom. Du kan for eksempel gå for et kort som gir deg store rabatter på drivstoff, og du kan da spare flere tusen kroner hvert år. Hvis din samboer/partner også har et kort kan dere benytte maksgrense på begge disse kortene for å få mest mulig rabatt.

Mulighetene er mange – det er bare å gripe dem!