Har du kanskje planer om å investere i en ny bil? Da skal jeg gi deg et lite tips: kom godt forberedt til butikken og vær for all del 100% fokusert på det du skal gjøre der!

Å kjøpe seg en bil er noe alle liker å gjøre og det er unektelig en stas følelse å rulle inn innkjørselen hjemme med en helt ny bil. Blikk blir kastet, misunnelsen vises og det er rett og slett veldig hyggelig – i hvert fall for deg!

Men først: du skal shoppe deg ny bil, og du har kanskje et budsjett og en liten plan over hva du skal ha med deg ut av butikken igjen. Husk at du har en liten ‘fiende’ du må overvinne først, og denne fienden er ingen ringere enn bilselgeren.

Dette er en kremmersjel, det skal du være 100% klar over, og hvis ikke du er observant og er helt fokusert når du går inn i sjappa vil denne selgeren spise deg med hud og hår. Kanskje hadde du tenkt å skaffe deg en praktisk Skoda Octavia som kunne dra campingvogna di? Hva skjedde egentlig på ferden når du ruller ut av butikken med en splitter ny og svindyr Volvo SUV til den dobbelte prisen?

Ja, du kan spørre deg selv spørsmålet, men det er vel heller tvilsomt om du vil finne et fornuftig svar. Selgeren er en magiker, og han kan sin kunst – det er det ingen tvil om, og uten at du visst om det så fikk han lirket og lurt deg vekk fra den bilen du hadde tenkt å kjøpe og lokket deg til å splasje ut en hel haug med penger på en mye dyrere bil.

Når du da kjører hjemover kan det oftes føles litt rart der nede i magen, og kanskje føler du deg litt lurt? Ja, å kjøpe bil er ingen enkel kunst, så her gjelder det å gå i krigsmodus og avvise enhver form for forsøk på å dra deg vekk fra dine opprinnelige planer. Husk at det hele kan ende med å bli skrekkelig dyrt!