Verden er og har vært i en rivende utvikling de siste 20 årene og i hvert fall hvis vi tenker på internett og fremveksten av det.

Internett har på grunn av dette nærmest endret verden totalt og kommunikasjon og arbeid florerer fritt i det store intet, og det er nesten ikke grenser for hva man kan tjene penger på.

Vi har altså opplevd en ekstrem globalisering i løpet av den nevnte tidsperioden og det har dukket opp jobber som man knapt hadde sett for seg var mulig. Nå kan man leve som gamer på spesielle lag i Japan, man kan formidle produkter for firmaer og tjene penger på dette, man kan jobbe som skribent på nett – å ha en jobb hjemmefra online er ikke lenger en umulighet, men et faktisk alternativ som man kan benytte seg av.

Så hvor har vi kommet: jo, det er mulig å jobbe hjemmefra og tjene penger, og man kan godt gjøre det via nettbasert arbeid. Dette er i og for seg fint, men det er dermed ingen automatikk i at alle kan gjøre det – kanskje tvert i mot. Det er de færreste som klarer det og det er naturligvis suksesshistoriene vi får høre om i mediene – og ikke om alle de som ikke klarer det. For det er ikke så enkelt som å bare kjøpe seg en datamaskin og sette igang. Pengene kommer ikke av seg selv og hvis man tenker seg om så vil man forstå hvor hard konkurranse det faktisk er for å kapre de markedene som er tilgjengelige.

Hva er det egentlig du skal tjene penger på og hvordan skal du få pengene inn? Skal du selge noe? Noe som du selv har lagt? Eller skal du kjøpe inn produkter og selge dem videre med fortjeneste. Hvordan skal du få volum nok på dette til at det skal kunne bli et levebrød for deg? Og: har du lagringsplass til å ta imot alle de produktene du kjøper inn? Eller har du kanskje tenkt å videreselge produkter eller leve på provisjon hvor du sender videre kunder til andre butikker? I såfall: hvordan skal du få tilstrekkelig trafikk til nettsidene dine?

Det er én ting som er sikkert, og det er at det er mange skjær i sjøen her, og hvis du ikke kan navigere skikkelig vil du fort stå fast på land. Det er ingen snarveier og du er nødt til å tenke smart, jobbe langsiktig og ikke si opp jobben din som du har nå! Å skaffe seg en online jobb vil kreve sin tid og du er da nødt til å bruke fritiden din på dette.