I denne artikkelen skrev jeg om den nye og populære tradingformen som går under navnet cfd handel, og hvis du er interessert i økonomi kan dette virkelig være noe for deg. Verdensøkonomien befinner seg for øyeblikket i en mer eller mindre kaotisk tilstand og det er i all hovedsak Kina og en fallende oljepris som får skylden for det.

Her i Norge er det oljeprisen vi først og fremst merker de dårlige tidene på, og fra å selge et fat olje for over 100 dollar stykket, får vi nå bare litt i overkant av 30 dollar. Dette er naturligvis svært dårlig nytt for statskassen og oljebransjen som helhet, og har ført til at vi blir flere og flere arbeidsledige her til lands. Noen krise er det riktignok ikke ennå, men oljeprisen skal ikke mye lenger ned før vi for alvor vil begynne å merke det.

Det svært volatile markedet vi ser i dag har imidlertid ført til en drømmesituasjon for de traderne som har god teft, og det er ingen tvil om at oljeprisen har ført til at mange kan føre på store plusstall på sin tradingkonto. Oljeprisene har svingt betydelig opp og ned og ettersom man kan tjene penger på både opp- og nedgang er det nok mange som har truffet bra hvis de har klart å følge bølgedalene.

Har du litt kunnskap om økonomi har du i dag en gylden mulighet til å gjøre deg gode fortjenester med fornuftig plassering av pengene. Husk på at det mye som kan gå galt, og som sagt så er markedene veldig volatile og svinger voldsomt. En liten uttalelse fra en sentralbanksjef kan sende en valuta til himmels på bekostning av en annen, og dårlige tall fra Kina kan sende verdens børser ad undas – så hvis du skal prøve deg på dette er det viktig at du holder deg oppdatert. På bare noen timer kan flere dagers opparbeidet overskudd sendes rett inn i rødsonen.

Husk å lage deg en regel for når du tar ut en gevinst. 20% avkastning er veldig fristende, men 10% er jaggu bra det også!