Det finnes et ekstremt antall nettbutikker her i Norge, og tar vi med de som finnes fra utlandet blir utvalget enda mer utrolig. Men la oss holde oss til norske nettbutikker, for det er tross alt der vi handler mest. Uansett hva det er du skal ha så kan du få hjelp til finansiering, om det så er vannsportutstyr som her eller noe tilfeldig annet, så vil butikken som regel ha inngått en avtale med en eller annen forbruksbank for å hjelpe deg på vei.

Når du skal handle og har lagt alle varene dine i handlekurven vil du få flere valg når du skal betale, og her dreier deg seg som regel om kortbetaling, faktura eller avbetaling. For de som klikker avbetaling så vil man kjøres automatisk gjennom en kjapp kredittsjekk for å bli undersøkt om man er kredittverdig og om man dermed kan få finansiere kjøpet på en annen måte.

Dette er kort og godt et forbrukslån – enkelt og greit. Det er egentlig ingen forskjell, men kun det at du søker direkte gjennom butikken. Har du fått innvilget en viss kreditt kan du handle opptil du flere ganger på den samme handlekontoen din. Hvis du har kontroll på pengene dine så vil dette kunne være en grei løsning all den tid man gjør investeringer som kan være kostbare. Stereoanlegg, fotoapparater, møbler og slikt koster jo som regel flere titusenvis av kroner og det er det jo ikke alle som ar stående på en bankkonto til enhver tid.

Dog ønsker vi å komme med et godt alternativ. Sett deg et mål om hva det er du ønsker å kjøpe deg før du deretter begynner å spare. Du kan i hvert fall spare en del av beløpet slik at du slipper å fullfinansiere kjøpet ditt og dermed spare litt penger.

Det føles ganske mye bedre hvis man bruker egne oppsparte midler på slikt forbruksmateriell fremfor å kjøpe det på avbetaling, men det fordrer jo naturligvis at man ar klart å spare opp – for all del: det er ingen feil med å benytte seg av avbetaling hvis man ønsker det.