Å låne penger er noe de aller fleste av oss er opptatt av, og dette gjelder også for de usikrede lånene – og dem finnes det mange av der ute. Det er svært mange tilbydere på markedet, og man kan vel kort og godt få to forskjellige typer usikrede lån, og disse benytter nordmenn seg hyppig av.

De to låneformene som benyttes mest er forbrukslånet og kredittkortet. Kredittkortet er ikke et rent lån, for å si det på den måten, men samtidig kan man si at det er akkurat dét det er. Forbrukslånet er det veldig mange tilbydere som har i sin portefølje og det finnes faktisk så mange aktører ute på markedet at det kan være vanskelig å holde oversikten. Det kommer til stadighet nye på banen, så for menigmann kan det virkelig være utfordrende å finne frem til det tilbudet som er det aller beste.

Men; hvis man er ute etter et forholdvis lite og kortsiktig lån vil et kredittkort være veldig gunstig, for hvis du betaler tilbake de pengene du har lånt før det har gått femti dager så vil lånet ditt være helt gratis. Dette er egentlig nesten litt for godt til å være sant, og hvis du ikke låner mer enn hva du klarer å betale tilbake i løpet av denne perioden har du virkelig gode betingelser på hånden.

Hvis du derimot satser på å betale ned pengene du låner over en lengre tidsperiode vil det være veldig gunstig å ta et forbrukslån i stedet for ettersom du her får lavere renter å forholde deg til. Rentene på disse lånene er som regel betydelig lavere enn på kredittkortene, så dette er det viktig å ha i bakhodet.