Nå er det endelig bare noen måneder igjen til båtsesongen for alvor nærmer seg igjen og det er kanskje på tide å begynne å planlegge et aldri så lite båtkjøp hvis du ikke allerede har en liten skute liggende i opplag for tiden.

Når det gjelder båtkjøp kan vi komme med to gode tips som gjør prosessen mye enklere for deg, og dette går naturligvis på finansiering og selve letingen etter den rette båten.

Det første man burde ha kontroll på er finansieringen, og her kan det faktisk lønne seg å ha pengene klar på kontoen i forkant av kjøpet. Dette vil kunne bli vanskelig gjennom en normal bank ettersom man der gjerne vil ha sikkerhet for pengene som lånes ut, og at man derfor må vite hvilken båt det er snakk om at man skal kjøpe. Går man den vanlige veien om banken sin vil det derfor kunne bli litt stressende når man først har funnet den båten man vil ha, ettersom man først da kan kontakte banken og få lånet gjennom.

Hvis du ønsker muligheten til å ha båtlånet på plass på forhånd vil derfor et usikret lån være et godt alternativ. Dette er et lån som ikke krever sikkerhet i båten du skal kjøpe og da får du pengene dine rett på kontoen uten spørsmål.

Deretter er det enkelt og greit bare å gjøre en liten jobb inne på Finn.no slik at du får servert de aktuelle tilbudene dine på mail hver dag. Opprett et søkefilter inne på nettstedet og fyll inn de preferansene du er ute etter. Dette kan dreie seg om merke, antall sitteplasser, pris etc. Når dette er gjort vil du sannsynligvis få opp en rekke treff, men det er ikke sikkert at du finner det du er ute etter der. Det du da kan gjøre er å lagre søket ditt og be om å få nye annonser tilsendt på epostadressen din. Da kan holdes du enkelt oppdatert over alle nye treff som kommer og som passer for de kriteriene du har lagt inn, og dermed er du klar til å by når den rette båten dukker opp.

Ettersom du allerede har pengene på kontoen kan du slå raskt til hvis budet ditt godtas av selger, og det er bestandig bra å ha pengene parat. En som selger er naturligvis mest interessert i å få unnagjort salget så fort som overhodet mulig.