En stort mer taboloid overskrift enn dette kan man vel knapt finne, og faktisk skjemmes jeg litt over å publisere en artikkel med en sådan header. Jeg kan altså ikke dy meg, og det er det nye året som får skylden for min ubegrensede optimisme.

Jeg har tenkt å løpe et halvmaraton i august, og skal begynne å trene målrettet mot dét nå – tror jeg. Jeg innrømmer at jeg har et lite problem: jeg er ikke spesielt god på å fullføre mine treningsmål, og selv om det ofte kan starte meget bra og vare i et par måneder, så dabber det ofte av og faller helt i fisk på det tidspunktet når jeg egentlig begynner å komme i god form. Det er selvsagt litt synd, men sånn er det.

Hva er årsakene til dette? Jeg vet ikke helt, men det kan være flere ting. Kanskje går jeg ut for hardt og brenner av overskuddet for fort? Jeg vet jo at det finnes mange tips og råd der ute, og til og med opptreningsprogrammer som man kan følge og som suksessivt gir deg bedre og bedre form – i et fornuftig tempo.

Dessuten føler jeg ofte at jeg blir stoppet av været og derfor kommer ut av rytmen min – og kommer man ut av den så er det fort gjort å stoppe helt opp. Dessuten er det mange fristelser der ute som deilig vin og godt øl, og det i kombinasjon med fast trening er jo noe som ikke fungerer spesielt godt.

Så planen min er at jeg rett og slett skal kjøpe meg en romaskin som jeg kan ha stående her hjemme og som gjør tilgangen til trening kort de dagene jeg føler at jeg er umotivert. I tillegg skal jeg også prøve å følge et fornuftig program som sakte men sikkert tar meg opp i den formen jeg trenger å være for å kunne fullføre en halvmaraton.

Jeg har jo klart å skaffe meg litt ekstra inntekter gjennom valutahandel for å kjøpe en slik romaskin, og jeg har tenkt å legge litt penger i den for å få litt kvalitet. Jeg må ha en computer med noen innlagte programmer som jeg kan følge, for da blir det hele litt mer motiverende!

Jepp – slik gjør jeg det!