Nylig kunne vi lese drømmehistorien om den 19 år gamle nordmannen som gjør stor butikk ved å drive valutahandel på nett, og dette virker unektelig litt spennende!

Den unge nordmannen bruker altså noe som kalles eToro og dette skal etter sigende være et sosialt investeringsnettverk. Tradingen det dreier seg om er såkalt CFD handel, og dette virker som sagt å være utrolig spennende, men også utrolig risikofylt.

Etter å ha lest litt om denne typen handel så finner jeg ut at dette muligens ikke er noe for meg – såpass mengder med is i magen som dette har vet jeg rett og slett ikke om jeg er i besittelse av! Grunnen til at det er så risikofylt er at man bruker noe som kalles for giring. Dette skal visstnok dreie seg om å handle på marginer, og betyr at selv om man kun handler med for eksempel 500 kroner så kan giringen sørge for at verdien på handelen er på 5000 kroner eller 10.000 kroner – og at utbyttet blir deretter!

Dette kan jo naturligvis gi meget god avkastning, men samtidig også bety at man kan tape mer penger enn hva man faktisk har investert! Høres et spektakulært ut? Ja, det er jo akkurat dét det er og handel som dette må vel kunne betegnes som finansakrobatikk i ordets rette forstand.

Men i alle fall: denne nordmannen har altså gjort det såpass skarpt at han har fått mange følgere. Følgere ja, fordi eToro er litt Facebook’ish, og dette betyr at man kan kommunisere med andre tradere. Ganske morsomt konsept i grunn og som gjør at man kan lære ganske mye!

En annen funksjon er at man faktisk kan kopiere handlene til andre mennesker, deriblant denne karen. Alle investeringer han da gjør vil også du gjøre. Men selv om han rutter over enorme summer så er det en prosentvis kopiering som skjer, for å si det sånn. Når han bruker 10% av sin kapital, så bruker også du 10% av din kapital – men på de samme investeringen.