Er du en av de svært mange nordmennene som simpelthen elsker å spille spill hvor man kan tjene penger? Da tenker jeg fortrinnsvis lotto, tipping, odds, generell gambling og slike ting. Vel, du er garantert ikke alene om akkurat dét, for å si det slik, og jeg ønsker i denne artikkelen å sette fingeren på et par ting i så måte.

Jeg har selv holdt på med dette og gjør det fortsatt fra tid til annen. Motløsheten og fornuften har imidlertid innhentet meg, for å si det slik, og derfor finner jeg det ikke like givende nå om dagen.

Hvorfor drev jeg på med dette før? Jo, det var vel enkelt og greit av samme grunn som alle andre tenker jeg? Muligheten til å vinne storgevinsten. Den ene gevinsten som skulle sørge for at jeg kunne slette alle lån, reise på ferie og sette av penger til pensjonsalderen.

Gevinsten kom jo aldri, selvfølgelig, bortsett fra et par småutbetalinger på noen under kroner i ny og ne. Så jeg stoppet bare. Mistet interessen. Det er jo naturligvis et par storvinnere hver uke, men når man tenker på sannsynligheten for å vinne så blir man jo helt matt… rett og slett.

Så jeg regnet litt på det. Hva om jeg sparte det samme beløpet som jeg brukte på lotto og tipping hver uke? La oss tenke oss at en tipper bruker, tja la os si, 500 kroner i uken? Er det mye? Jeg tror ikke det altså. 2000 kroner på en måned. 24.000 kroner i året…

Det er vel omtrent en alright sydenferie for en liten familie.

Idiotisk. Hvor er fornuften? Så jeg begynte med dét i stedet for. Å spare 500 kroner i uka på et glass og stikke innom banken en gang i måneden fungerer aldeles utmerket for meg, for å si det slik. Nå har jeg faktisk litt mer håp, og det er faktisk utrolig digg å ha penger i bakhånd i tilfelle det dukker opp utgifter som jeg ikke hadde sett for meg skulle komme.