Er dette noe som tilhører fortiden?
Er dette noe som tilfører fortiden?

Mye tenkes og mye synses om fremtiden, men det er vel strengt tatt bare én ting som er sikkert: vi vet ingen helt hvordan det vil bli.

Jeg gjør meg selvsagt mine egne tanker om dette temaet og det jeg som oftest ender opp med er å tenke på hvordan mine barn vil få det. Hva vil det bli av dem og hvilke utfordringer er det som venter på dem og deres barn igjen. Den teknologiske virkeligheten som vi lever i kommer både med sine velsignelser og sine forbannelser. Spørsmålet er hvilken vei vektskålen tipper?

Er det fordelene som vil få overtaket eller er det ulempene som vil vinne frem? Historisk sett er det vel slik at fremskritt bringer ulemper med seg og muligens er det slik at disse to elementene vil virke side om side også i fremtiden.

Jeg er spesielt bekymret over dette som går på virkelighet kontra virtuelt liv, og her tror jeg det ligger store utfordringer og venter. Vi har i dag nesten ubegrensede muligheter når det kommer til spill må mobiler, og nå er såvidt Virtual Reality kommet i startgropen. Om noen få år er dette allemannseie – det tør jeg påstå.

Spørsmålet om hvordan man håndterer dette er selve kjernen i fremtiden tror jeg, og det er virkelighetsflukten som bekymrer meg. Alt er bedre og alt er perfekt i en kunstig verden, men det er jo bare ett problem: den er kunstig.

Strengt tatt lever vi mer enn nok isolert pr. i dag og jeg har dessverre ingen tro på at fremtiden skal bli spesielt mye bedre. Isolasjon er selve grunnpilaren til et menneskes undergang, og isolasjon kan det for bli hvis den kunstige verden blir den som vi foretrekker å oppholde oss i. Da er verden der ute bare en nødvendighet som man må forholde seg til.

Kanskje er dette dommedagsprofetier, men bekymringene mine er allikevel høyst reelle.