Fotografering er en hobby som stadig flere i Norge i dag bedriver, og selv om kostnadene innledningsvis kan være høye er det ikke mange som lar seg stoppe av dette.

Å fotografere er spennende og det er mange som innser at kameramobilen må vike hvis man skal få bilder som holder den høyeste kvaliteten. Det er mange som starter med et billig Canon-kamera som de kjøper på Elkjøp, men det er også mange som hopper over dette leddet og kjøper de mer kostbare modellene.

Hva som er lurt å gjøre vil naturligvis være avhengig av bruken, men ønsker man en viss kvalitet på det man gjør er det som regel slik at de billigste kameraene ikke gir det beste resultatet. I fotoverdenen er det nemlig slik at du får det du betaler for!

Deter slik at kvalitet koster og det er mange ting som skiller et dyrt kamera fra en billigere variant, uten at vi skal gå inn på det her. Kamerahuset kjøpes som regel separat og man må derfor ha linser i tillegg. Også på linsefronten er det store forskjeller i kvaliteten og her begynner det å bli kostbart. Et godt kamera kan være så bra det bare vil, men det hjelper ikke hvis men skrur på en linse som ikke holder samme kvaliteten. Dette blir nesten som å kaste perler for svin og det er mange som faktisk ‘glemmer’ at de må ha linser i tillegg til kameraet. Dette følger ikke med og du må beregne mange tusenlapper ekstra her.

Det blir gjerne også slik at man må ha flere linser til forskjellige bruksområder, og en skikkelig vidvinkellinse og en teleobjektiv kan koste store summer. Mange velger å gå for en kombinasjonsløsning, og altså dermed kjøpe et objektiv som kan gjøre begge deler. Man får kanskje ikke den største zoomen eller den største vidvinkelen men det vil kunne være tilstrekkelig for mange.