Den forholdsvis ferske forbrukslånbanken Monobank forventer en sterk vekst de kommende årene, og det er ikke små tall det er snakk om. Veksten er forventet å gå fra 800 millioner kroner i utlån i dag til 3,8 milliarder kroner i løpet av to år!

Meglerhuset Pareto har kommet med følgende pressemelding:

Med nyinnhentet kapital, kredittkortsamarbeid med Widerøe og den planlagte ekspansjonen til Finland, oppjusterer vi våre vekstestimater for Monobank fremover betydelig.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen og mener at investorer kan forvente et kursmål på 5 kroner pr. aksje – altså opp 22% fra kursnivået i dag! Her kan det med andre ord være penger å hente for den som har lyst til å investere!

Banken skal også utvide driften til å omfatte Finland og dette er naturligvis med på å drive forventningene i været.

Alt i alt er det derfor ingenting som tyder på at norske privatkunder opplever noen dempet lyst på å skaffe seg forbrukslån og det er i tråd med den trenden vi har sett de siste årene. Denne formen for gjeld fortsetter altså å vokse og vil nok gjøre det i lang tid fremover. Så lenge man klarer å gjøre opp for seg så er det naturligvis ingen problemer, men økonomi er et sammensatt tema som det er vanskelig for meningmann i gate og forstå seg fullt og helt på.

Hvis du er ute etter et forbrukslån så anbefaler vi at du tenker deg nøye om. Ta en skikkelig gjennomgang av økonomien din og vær sikker på at du klarer å håndtere de ekstra utgiftene. Et lån på 200.000 kroner hører ikke nødvendigvis så mye ut, men når pengene skal betales tilbake er det ingen tvil om at du vil få en ekstra utgift hver måned i mange år fremover. Dette er det mange som ser seg blinde på, og som de ikke helt klarer å forholde seg til når papirene skal skrives under.

Sjekk også flere alternativer for å finne det som er billigst.