Kunne du tenke deg å ha din helt egen nettside som du kan rable ned dine tanker og ideer på? Da er du garantert ikke alene, men det har aldri vært enklere enn nå å komme i gang. Det eneste du trenger å gjøre er rett og slett bare å finne ut hva siden din skal hete, og du trenger ikke å tenkte på en eneste linje med programmering.

Det finnes en hel rekke publiseringssystemer i dag og disse går under navnet CMS. Dette står for content management system og dreier seg altså om hvordan man skal kunne håndtere og få ut alt innholdet man produserer på en rask og enkel måte.

Det kanskje aller mest kjente av disse systemene er WordPress, men også et system som Joomla er stort på verdensbasis. Men av disse to fungerer WordPress utvilsomt aller best, og er utrolig enkelt å ta i bruk. I praksis går det omtrent bare noen minutter fra man har kjøpt nettstedet til man kan begynne å legge ut materiale – og det er naturligvis slik det skal være. Man skal slippe å tenke på programmering og rent tekniske ting rundt det å drive en nettside, og med WordPress er det akkurat dét du får.

Det kanskje aller beste med dette systemet er at du kan velge mellom tusenvis av design som er helt gratis og dette betyr kort og godt at dette ikke er noe du trenger å tenke på. Hvis du går lei av designet ditt kan du enkelt bytte det i et nytt, og alle innstillingene du har fra tidligere dras med over i det nye designet – noe som betyr at menyer og slikt blir lik som det de var.

På denne måten kan du bytte utseende på sidene så ofte du måtte ønske, men naturligvis skal man ikke gjøre dette hele tiden. Det er viktig å ha en gjenkjennende effekt på nettsidene.

Men alt i alt: hvis du ønsker å komme i gang med ditt eget nettsted har du altså muligheten til å være i gang i løpet av noen få minutter!