Som du ser av overskriften så er jeg nettopp blitt ferdig med julegavene, og du tror kanskje ikke på meg? Jo, det er helt sant og jeg må rett og slett få si meg nokså fornøyd med akkurat det!

Julegaver 2017 tips

Videre spør du deg kanskje:’Seriøst! Ferdig med julegavene for i år!?’. Og da svarer jeg: NEI, FERDIG MED JULEGAVENE FOR I FJOR! Nettopp, jeg er akkurat ferdig med julegavene for i fjor, og nå skal jeg forklare nøyaktig hva som har skjedd.

Det var en mørk og stormfull aften… nei, jeg bare tuller.

Oppgradering av skiparken

Vi hadde planen klar for alle våre fire barn og det var enkelt og greit at de skulle få seg nye ski. De hadde ski fra før, naturligvis, men som du vet så blir de mer og mer kresen ettersom de vokser til. De ville rett og slett ha ski som kan smøres og ikke de gamle smørefrie skiene. Man kan vel kanskje ikke klandre dem, for det er vel lite som er så demotiverende som å stake seg ned en nedoverbakke! Og én ting til: min kone og jeg hadde smørefrie ski fra tidligere, men disse var så slitt og ødelagt at det så ut som om at vi hadde gått langtur på grusen med dem. Jeg fant bark og sand i klistret fra påsketuren 2015, for å si det sånn, og vi konkluderte vel med at skiene hadde sagt takk for seg.

Så: oppgradering av skiparken til 6 stykker. Høres billig ut? Nei, ikke akkurat, så derfor ble det å stikke en tur innom en norsk side som kan sammenlignes med Lånemäklaren. Reklamering av norske sider skal jeg ikke ha noe av her, så hvis dere bruker fantasien ørlite grann, så finner dere ut hvilken norsk side det dreier seg om.

Vel: turen gikk innom XXL og vi satte i gang. Det ble Fischer-ski til alle ungene og det endte til slutt på den nette sum av rundt omkring 6.000 kroner. Ski, sko og staver inkludert. Ikke så aller verst egentlig, men som sagt så smerter det økonomien å feire jul – det er ikke snakk om noe annet.

Da alle skiene til ungene var i boks var det vår tur neste gang. Vi kjøpte rett og slett ski til hverandre og lot det bli med det. Det angrer vi ikke på for å si det slik, for når pakken vår var ferdig sydd sammen endte vi opp med en total prislapp på rundt 8.000 kroner! For to par ski! Det er sinnsvakt, men når det er sagt så er det et par knakende gode Fischer-ski som er ultralette og som er virkelig gode å gå med.

Godt utstyr er viktig!

Er det rart at man måtte finansiere herligheten på den måten som vi gjorde? Nei, egentlig ikke, for det koster jo skjorta med slikt utstyr. Det som er positivt da er at vi hele gjengen har godt skiutstyr. En skiglad onkel sa til meg en gang at ungene måtte ha ordentlig utstyr eller så ville jeg drepe skigleden deres. Det er nok mye sant i dette, for hva er det unger liker? Fart! Å stake seg ned bakkene er ikke noe gøy i det hele tatt, og selv om man kan oppleve dager da man er bakglatt, så biter de faktisk dette i seg på en imponerende måte. De vet at det kan være vanskelig å smøre, men så lenge de får fart i bakkene gir de seg blanke i at det blir litt fiskebeinsgåing og hardt belastning på armene!

Fischer ski langrenn

På skiturene vi har hatt nå i påsken og senvinteren generelt har det derfor vært god stemning. Men, de blir fortsatt litt irritert når vi glir forbi dem i bakkene! Sånn skal det imidlertid være, og de må nesten selv få oppleve gleden av å investere i bedre utstyr. De gamle skal naturligvis få lov til å være eldst ennå noen år. Det kommer nok en dag da de unge og spreke freser forbi oss i løypene, og den dagen skal jeg smile fra øre til øre!

Og tilbake til overskriften

Så er det på tide å vende tilbake til overskriften såpass at man klarer å holde en rød tråd i dette merkelige innlegget. Ja, jeg er ferdig med julegavene for i fjor, og det betyr enkelt og greit at jeg er ferdig med å betale for skiene. Den utgiften klarte jeg ikke å ta på lønna, selv om det var teknisk mulig – men hvor morsomt er det å leve fra hånd til munn i flere måneder etterpå? Poenget mitt er at det til en viss grad er greit å gjøre det på denne måten, men kun hvis man betaler tilbake innen rimelig tid, og i mitt hode er fire-fem måneder helt greit.

Men når dét er sagt: jeg opplever min egen økonomiske situasjon som så trygg at dette ikke var noe problem å gjøre for min del. Å handle julegaver på kreditt er noe jeg på generelt grunnlag vil fraråde, for det er fort gjort å brenne seg her. Det er forskjell på 10-15.000 kroner og 20-30.000 kroner, for å si det mildt. Husk at det kommer store regninger på våren samt at man har en ferie som man skal ta hensyn til. Alt dette spiller inn på en slik avgjørelse og det er jo unektelig veldig bittert å måtte avlyse en planlagt sommerferie fordi man har svidd av for mye penger til jul!

Så kan det kanskje være smart å avslutte denne artikkelen med et aldri så lite stalltips: hvordan unngår man å havne i en situasjon som det jeg gjorde? Det er en floskel, jeg er klar over det, men det dreier seg altså om forberedelser i god tid. Tenk allerede nå på hva du skal kjøpe i gaver til dine nærmeste og begynn innhandlingen nå! Det er egentlig ikke verre enn dette, og når julelønnen kommer vil du oppleve at du ikke bruker opp alt sammen på gaver. Som om ikke det var nok kan du kose deg i godstolen med en juleøl mens resten av Norge stresser rundt og panikkhandler!

Les mer om tips for julegavehandelen her – selv om vi kun er i april!

Verre enn dette er det rett og slett ikke.