Svaret på spørsmålet i tittelen er etter all sannsynlighet ‘ja’, for det er svært få i verden som drikker mer kaffe enn nordmenn! Hvis du er blant disse så er interessant å se på hvilke drikkevaner du har.

Er det slik at du oppriktig er glad i kaffe og er åpen for nye smaker, eller nøyer du det med Nescafé pulverkaffe? Går du for den trauste og velkjente Moccamasteren eller har du en maskin som kan kverne bønner og lage fersk kaffe? Dette er veldig interessant for smaken man får på kaffe vil være ekstremt forskjellig avhengig av hvilken kaffe du bruker og hvilken kaffemaskin du anvender deg av.

Faktum er at god kaffe kan ødelegges av dårlig tilberedning, og dårlig kaffe kan ikke reddes av god tilberedning. Vi tør å komme med følgende djerve påstand: den aller beste kaffen man får er den man kjøper som hele bønner og som kvernes i en kaffemaskin. Resultatet av det som kommer ut er rett og slett fantastisk godt, og det finnes i tillegg et stort utvalg av ekstremt gode bønner. Man kan lage seg espresso hjemme på kjøkkenbenken som holder det samme nivået som den man får på kaféer, og det er ikke en overdrivelse.

En slik maskin kan koste alt fra 2000 kroner og nærmest opp til så mye man vil, og det er derfor bare investeringsviljen det står i. Det man får tilbake er deilig kaffe til evig tid, og når man setter seg ned ved bordet om morgenen med kaffe av ferskkvernede bønner er det ingen tvil om at man tenker at det var verd pengene.

Så hvis du er en real kaffedrikker vil det derfor kunne være en grei vurdering å gjøre en slik investering, for det er ingen tvil om at du får et bedre resultat. Moccamasteren lager grei kaffe, bevare meg vel, men det er faktisk ingenting sammenlignet med en ordentlig kaffemaskin – det må sies.