Som overskriften sier: du er kanskje som meg? Kanskje, kanskje ikke, men det jeg skal komme inn på i denne artikkelen er men relativt lave vilje til å bruke penger på bilen min. Det er egentlig galskap, men jeg kjenner at hvert eneste fiber i kroppen stritter hardnakket i mot bare jeg skal fylle diesel på kjerra. Noen reparasjoner er det på ingen måte noe snakk om, utover de utbedringene som må gjøres i forbindelse med EU-kontrollen.

Som sagt: det er galskap og jeg er klar over det. Det bare irriterer meg å måtte bruke penger å bil. Egentlig burde det vært omvendt: jeg burde ha hatt lyst til å bruke penger på bil for å opprettholde verdien på den, men jeg føler ikke at jeg får noe igjen for det. Å bruke penger på noe som ikke gir meg noe igjen, utover muligheten til å kjøre langs en vei, er i utgangspunktet i mitt hode komplett galskap.

Men jeg vet jo: jo lenger tid det går før jeg får sjekket bilen jo dyrere vil neste reparasjon bli. Jeg vet, vet, vet man allikevel. Det kommer sannsynligvis til å bli en såpass kostnad et jeg må søke om forbrukslån for å dekke det, men slik får det rett og slett bare bli!

Jeg tar sjansen og jeg tar kostnaden ved det. Øyeblikkets smerte er lettere å fordøye enn tanken på å en gang i halvåret måtte levere inn bilen til en sjekk hvor alt hele tiden må byttes ut. Jeg kjenner at tilliten min til bilverkstedene ikke akkurat er den aller største. De er kanskje dårlig av meg å si det, men jeg har hatt mine opplevelser tidligere. En reparasjon til noen få tusen kroner ble plutselig til 10.000 kroner, og jeg husker nøyaktig hvilket verksted det var og hvilken mekaniker som sto bak stuntet. For å si det slik: jeg har ikke brukt verken dem eller deres utsalg flere ganger etterpå.

Så kanskje er du litt som meg – en person som ikke setter pris på bilen sin. Den får gå så lenge som den klarer, og så tar vi problemene når de dukker opp.