Overskriften er jo så positiv som vi kan få det til og det er jo alltid morsomt å lese noe som er hyggelig – i hvert fall på en mandag! Helgen er i alle fall nettopp over og de aller fleste har tatt fatt på en ny uke og nytt arbeid – det er fem dager til vi atter en gang kan løfte nakken og se frem til noen dager i ro og fred.

For mange er helgen en drøm og handler om håp og for enkelte er det ingen tvil om at drømmen har gått i oppfyllelse. Hva er det vi snakker om egentlig? Jo, det vi snakker om er den gode gamle lottokupongen! Oh yes, drømmen og håpet som er spredt utover de norske hjem. Norske amatørspillere som slenger inn kupongen i håp om at de skal gjøre det helt store. Drømmen om at de 7 magiske tallene skal gå nettopp deres vei denne gangen. Drømmen om å få en telefon fra Norsk Tipping på Hamar. Drømmen om å få beskjed om at du har et x antall millioner kroner på tur på din spillekonto. Drømmen om rask rikdom.

Hvem har ikke vært der? Hvem har ikke tenkt disse tankene? Jo, det er utvilsomt mange som har vært og er der, og undertegnede må innrømme det: på fredag leverte jeg for første gang inn en kupong lotto og jeg spilte for 10 uker. Hva er egentlig sjansen? Hvor store er mulighetene mine egentlig? Ikke stor, jeg vet det, men håpet er der og drømmen lever. Kanskje har jeg nybegynnerflaks? Kanskje er det meg som får den neste telefonen fra Hamar?

Man kan ødelegge seg selv med tanker, det er det ingen tvil om, men håpet vil alltid leve. Det er derfor vi er som vi er, det er derfor vi leverer inn kupongen hver lørdag og krysser fingrene for at det er vi som denne gangen vinner. Sjansen for tap er overhengende, men viljen til å vinne er allikevel større.