Har julefreden senket seg hos deg? Nei, ante jeg meg det ikke! Det gjenstår kanskje noen gaver, og det gjenstår kanskje en del innhandling av mat og andre drikkevarer? Ja, det er en drøy tid for pengeboken vår disse dager, og det er dessverre mange som har glemt at det er lenge igjen til neste lønning. Og regningene som kommer da.

DinSide skrev en sak om dette for et par år siden og der ba de oss om å være oppmerksom på januarregningene før vi går bananas med kortet under julehandelen. Denne artikkelen er aktuell hvert eneste år og det er viktig å ha dette i mente. Problemet er at mange bruker penger over evne og at de dermed drar med seg forbruket over i det nye året og derfor gir seg selv en særdeles trang start på et nytt år.

Den aller smarteste måten å finne ut hva du må betale i januar er rett og slett å logge seg inn på nettbanken. Gå tilbake til januar i år, altså 2016, og sjekk hva du måtte ut med til regninger denne måneden. Da har du en kjempefin mulighet til å planlegge julehandelen og dermed gå inn i et nytt år med bedre forutsetninger enn om du bare kjører på helt ukritisk.

Det finnes mange gode kilder til informasjon som går på dette med sparing i jula. Les denne.

De store regningene som vi vet kommer i årets første tre måneder kan sørge for at hverdagen din blir knallhard hvis du ikke er godt forberedt. Det er i disse månedene man virkelig skal legge grunnlaget for sommerferien, slik at man kan unne seg litt ekstra da. Da er det utvilsomt greit å ha vært forut under julehandelen og at man har planlagt på en slik måte at man ikke går inn i januar med røde tall på kontoen.

Og for all del: la kredittkortet ligge igjen hjemme når du skal handle – gjelden du får der vil du måtte slite med i langsommelig tid!