Spennende overskrift, eller hva? Ja, jeg synes jo det, og hva er egentlig den store, fete norske drømmen? Nei, det er vel mye som kan være det når sant skal sies, men kort fortalt dreier det seg vel i all hovedsak at man ønsker å bli såkalt økonomisk uavhengig.

Hva innebærer det å være økonomisk uavhengig? Det finnes kanskje en definisjon på det, men jeg tenker at det handler om å slippe å tenke på penger. Er jeg ikke inne på noe der? Å vite at man enkelt kan betale alle regningene hver måned og ikke behøve å telle hver krone de siste dagene før neste lønning kommer? Er det ikke dette som innebærer å ha økonomisk frihet? Jeg liker å tro det. At man kan kjøpe seg en biff eller noe utstyr man trenger uten å behøve å sjekke saldoen i forkant. Å bare vite at det er penger der, rett og slett.

Dette tror jeg mange drømmer om, men samtidig tror jeg ikke at alle drømmer om så ekstremt mye penger. Jeg tror ikke at det dreier seg om å ha hundrevis av millioner på bok. Jeg tror mer kanskje et par millioner? Hva tror du? Jeg tror jakten på denne personlige friheten står sterkt hos oss nordmenn, og det er kanskje derfor så mange tester ut forskjellige metoder for å komme seg dit. Du har fått med deg daytradingen som er i ferd med å blomstre opp på amatørmarkedet? Fordyp deg i temaet her, og les hvordan og hvorfor dette er på slik fremvekst.

Det er vel ingen overraskelse om at det er jakten på rask og høy profitt som frister her, og at det er mange som er villige til å ta store sjanser med sin egen kapital for å komme seg dit. Ingen dum idé å bli invester, men da må man samtidig være villige til å ta den store risikoen som ligger der – og den er det ikke alle som er i stand til å forstå helt og fullt.