Skrivekløen er stor ute i det ganske land og det finnes knapt tall på hvor mange blogger og nettsteder som drives av ytterst frivillige sjeler med det mål for øyet å dele sine tanker og erfaringer med folk. Disse bloggene kan handle om alt fra fotball til musikk, og fra matlaging til strikking – kort sagt hva som helst. Mange har veldig godt innhold på sidene sine, men et design som er dårlig, mens det kan være stikk motsatt med andre. Noen få klarer å kombinere funksjonalitet, design og innhold og det er dette som er så spennende med å ha en egen personlige nettside.

Når man skal lage en nettside finnes det et utrolig stort antall maler å velge mellom, spesielt hvis man går for en publiseringsløsning som wordpress. Her får man alt fra Facebook-imitasjoner til voldsomme nyhetsmagasin-maler, og man kan dermed velge stort sett det man måtte ha lyst til.

Det er viktig at man tenker gjennom hva slags innhold man skal ha, for husk at ‘content is king’. Det er en læresetning som man aldri skal glemme og det som gjør at en nettside kanskje vil kunne hevde seg i søkemotorene på de stikkordene man ønsker å rangere for. Skal du ha en enkel blogg der du skriver om dine daglige opplevelser vil et enkelt oppsett være mer enn nok. Det er ingenting som er mer feilslått enn en grandios side med tynt innhold. Ønsker man derimot en slags informasjonsportal krever man et helt annet design hvor saker kan fremheves lenge etter publisering og med aktiv bruk av kategorier og mye annet.

Men mest av alt skal en side være funksjonell, og i det legger vi at den skal være enkel å finne frem i og lett og intuitiv å bruke. Verre er det egentlig ikke, men det er allikevel mange som går i fellen her. Man skal kanskje prøve å imponere med design men så blir det til slutt så fancy at man ikke klarer å orientere seg, og da vet man hva som skjer: leseren forsvinner.

Så om du går med tanken om å starte opp en blogg eller en annen type nettside så vet du nå litt mer om hvordan du bør tenke. Det er tross alt ikke så vanskelig… hvis man tenker seg litt om.