Sentrale finanspersoner som Peter Hermanrud og Jan Peter Sissener mener korreksjonen nå er over og at det er på tide å komme seg inn i aksjemarkedet igjen.

De to ringrevene fra Swedbank og Sissener Kapitalforvaltning forklarer at utviklingen har vært normal og at børsfallet var nødt til å komme.

Når de to nå roper kjøp, gjør de det på grunnlag av at Oslo Børs har falt 9,69% på kun én måned, men fortsatt er det mange investorer som er bekymret for hvordan utviklingen i markedet blir fremover. De sier imidlertid at det fortsatt kan gå en stund med noe uro, og at man vil få se store utslag på børsen i både positiv og negativ retning. Det de er skjønt enige om er at om man går inn i markedet nå og investerer vl man i januar se at dette var et klokt valg.

Hermanrud sier til Hegnar.no at korreksjoner som dette er normalt i løpet av et år, og at det som har skjedd den siste tiden kom på overtid. Han mener at markedet har vært priset kunstig høyt, og eksperter flest er enige om at det ikke var grunnlag for en så stor børsoppgang som det man hadde fra vinteren og frem til sommeren i år. Å kjøpe aksjer nå mener Sissener er smart, og han underbygger dette med at det etter nedgangen nå er mye bedre og attraktive muligheter i dette markedet enn ved å sette penger inn i banken – og der får man som kjent ingenting understreker han.